Levering ikon Hurtig levering
Sikker betaling ikon Sikker betaling
Retur ikon 30 dages returret
Check ikon grå Gratis fragt ved køb over 500 kr.
ALTID FRISK SLOW ROASTED KAFFE FRA HELE VERDEN

Homebarista Julegaveguide

november 20, 2018

Homebarista Julegaveguide

Nu nærmer vi os den tid på året hvor temperaturen falder, morgenerne bliver mørkere og juledekorationer kommer frem i alle afskygninger. Det kan vi selvfølgelig også mærke på Homebarista, så derfor har vi sammensat en julegaveguide igen i år, for at give dig den bedste vejledning til det bugnende baristamarked.

Third Wave kaffe - og Chemex

Om du er nybegynder, eller garvet barista, så er pour-over kaffe simpelthen kommet for at blive. Som en del af Third Wave udviklingen indenfor kaffe (som vi også har skrevet et indlæg om, hvilket du kan læse lige her), har Chemex kanden fået en genoplivning. Det er en stil som faktisk stammer helt tilbage fra 1941 da den blev opfundet af Peter Schlumbohm, og i 1958 blev den udnævnt som en af de bedste produkt designs i nyere tid, af Illinois Institute of Technology og desuden er blevet optaget i den permanente kollektion på MoMA (Museum of Modern Art) i New York.

"When, in 1938, the personal desire for coffee came up,
my aspect simply was: A coffeemaker must make coffee,
and then I applied my knowledge of physics and chemistry."
- Peter Schlumbohm

Chemex kanden er i øvrigt også blevet skildret flere gange i populær kulturen. Tv serien Friends har haft den i deres set design, Ian Fleming har beskrevet den som James Bonds foretrukne kaffebrygger i bogen "From Russia, with Love" og i nyere tid har selveste den tidligere præsident af USA, Barack Obama, haft 150 styks af den berømte kande med dertilhørende emblem til sin daglige gøren og laden i det Hvide Hus.

Så derfor mener vi selvfølgelig også at du skal anskaffe dig sådan en fantastisk kande, hvis du ikke allerede har en. Desuden har vi her på Homebarista skrevet hvordan man laver en rigtig god kop kaffe på Chemex kanden som du kan læse lige her.

Hvor begynder jeg?

Hvis du er helt ny ud i baristauniverset, så har vi lavet nogle forslag til hvad der kunne være brugbare til at starte ud med. Både fordi det kan være en verden der er svær at komme ind i, men også fordi du kan få alt lige her fra vores egen shop! 😉

Først og fremmest vil vi meget gerne fremhæve vores egen kaffe, som er ristet på vores Loring rister her i Svenstrup, og en af disse er vores All Day blend 250g, som du kan nærmere på lige her, den er et blend der er sammensat af de tre bønnetyper - BrazilEtiopien og Guatemala - som er ristet enkeltvis med hver deres risteprofil og efterfølgende blendet. Resultatet er en mellemristet kaffe, som er balanceret og har en god fylde. All Day blend er lavet med henblik på at lave en kaffe, som egner sig både til morgen-, formiddags-, eftermiddags- og aftenkaffen.

Udover den har vi en rigtig fin Guatemala La Serranía 250g, som du kan finde lige her. Med en frisk smag af røde bær, citrus og noter af krydderi giver denne single estate kaffe en sød og frisk kop kaffe. Den er dyrket på Pedro Fernandez og hans datter Maria Jóses farm Finca La Serranía i Guatemala. Det er en lækker kaffe og vil også være oplagt til at blive brygget efter julemiddagen.

Budget eller luksus brygger?

Uanset om du har et stort budget til årets julegaver, eller et lidt mindre, så betyder det ikke at du ikke kan få en rigtig god kop kaffe. Vi vil lige forklare lidt om de mærker der er på markedet og også lidt om prisklassen så du kan få den helt rigtige brygger til dig.

 


Aeropress, prismæssigt er den sat til 197,- hvilket gør at den ligger lunt i svinget til at komme under juletræet. Det mest positive ved en Aeropress, er at den er mobil. Du kan have den med alle vegne uden at skulle have ti forskellige slags tilbehør med. Alt hvad du skal bruge er en kop, noget formalet kaffe og vand.

Det andet produkt er et startsæt fra Hario Japan med deres V60 filterkaffe startsæt som står til 165,- og som også indeholder alt du skal bruge.

 

I den mellemste kategori,

har vi en Chemex (6 kopper) til en pris der stadig ligger ret godt til den gængse julegave på 395,-. Vi har beskrevet den tidligere i guiden, men kan resumere at det er en klassiker med mange år i baggagen, og det er en smuk genstand at have på bordet til både julefrokosten, juleaften eller bare til hverdag.

 

Vi håber at du kan bruge nogle af disse forslag og vi vil herfra Homebarista gerne ønske dig en rigtig glædelig jul! 

🎄

Bedste julehilsner,
Mette

Skriv en kommentar

Din kommentar bliver evalueret inden den offentliggøres...


Også i Journal & Guides

Hvad er slow brew coffee?
Hvad er slow brew coffee?

januar 27, 2021

Hvad er Slow Brew Kaffe egentligt?

Denne blog forsøger at belyse begrebet, som gennem de sidste par år er blevet mere og mere populært, når man taler om god kvalitets kaffe.

Se hele indlægget →

Din guide til Chemex filterkaffe
Din guide til Chemex filterkaffe

juli 24, 2019

Med denne guide kan du blive endnu bedre til at brygge Chemex filterkaffe.

Se hele indlægget →

Espresso Martini - Sådan gør du
Espresso Martini - Sådan gør du

maj 23, 2019

Din guide til at lave en nem og lækker Espresso Martini, til at nyde på varme sommeraftener.

Se hele indlægget →