Hurtig levering
Sikker betaling
30 dages returret
Gratis fragt ved køb over 500 kr.

Kaffeelskerens Julegaveguide

November 28, 2017

Kaffeelskerens Julegaveguide

Står du og mangler inspiration til din ønskeseddel, eller skal du finde den perfekte julegave til kaffeelskeren? Så er du landet det rette sted!

Jeg har lavet en lille guide, som kan hjælpe dig med at finde den perfekte gave til homebaristaen.

Gaver til den nye homebarista

Når man først kaster sig ind i kaffens verden, kan det være lidt svært at vælge helt præcist, hvor man skal starte. Enhver homebarista ved jo, at selv den simpleste proces inden for kaffebrygning, kan gøres enormt avanceret. Det er bare et spørgsmål om at gå dybt nok i processen.

Men det er jo også som ny barista at læringskurven stiger stejlest – især hvis man kommer fra kaffe brygget på en ordinær kaffebrygger.

Jeg vil anbefale, at man som ny homebarista arbejder ud fra princippet ”keep-it-simple”. Drypkaffe eller filterkaffe er et rigtig godt sted at starte. Her kan man arbejde relativt simpelt og lære basics omkring drypkaffe.

Japanske Hario har lavet to startsæt, som passer perfekt som gaven til den nye barista. 

 

 

 

Alternativt vil jeg foreslå at man køber en lækker bog omkring God Kaffe. Gutterne fra Coffee Collective har lavet en rigtig god bog på dansk.

 

 

Gaven til homebaristaen som elsker smukt design, og går op i boligindretning

Æstetik indenfor god kaffe og design går ofte hånd i hånd. Jeg oplever derfor at de fleste homebaristaer nyder, at deres nye gagdet også er smuk at se på. Der skal være kvalitet – både i funktionalitet og design. Chemex kanden fås i mange varianter og størrelser. 

Skal du finde gaven til designelskeren er min anbefaling klar: Chemex kanden! Ingen kaffebrygger er smukkere end den. Vi har et stort udvalg i Chemex udstyr.

 

Hvis du er på jagt efter en anden design-lækkeri, så tjek lige hældekanden fra Japanske Kinto. 

 

Skal kaffen serveres så billederne til Instagram bliver perfekte, er det ideelt med en smuk Kinto serveringsbakke. Den fås i to størrelser, og vil pynte alle steder, hvor den perfekte kop kaffe skal serveres. 

Den designelskende homebarista vil også elske et af de grafiske print man kan få. Vælg den brygmetode, som er favoritten. De vil pynte i ethvert hjem.

Gaven til homebaristaen som vil udfordres

Den garvede homebarista skal udfordres, og vil givet vis stille større og større krav til grejet.

Som garvet homebarista vil langt de fleste synes, at det kunne være interessant at kaste sig over vakuumbrygning. Den fysiske proces er sjov at lege med, og det er jo lige før man får flashback til ungdomsårene i fysiklokalet. Harios Syphon fås i tre størrelser, og er den perfekte brygmetode at kaste sig over når man vil udfordres.

 

Gaven til homebaristaen som allerede har en masse udstyr

Homebaristaen som har været i gamet i noget tid, har sikkert en masse gear på hylderne allerede. Her på det sidste har der været meget fokus på vandets kvalitet i forbindelse med kaffebrygning. Så til den nørdede kaffeelsker, som allerede har en masse udstyr, vil jeg anbefale en filterkande fra BWT. Den er rigtig fin, og den virker!

 

 

 

Gaven til outdoor kaffeelskeren

Hvis outdoor kaffeelskeren ikke allerede ejer en AeroPress, så skal der sådan en under træet. Fantastisk til kaffe i det fri. Har man allerede sådan en, er en Pocket Rocket også fed at have. Med den kan man varme vand over alt. Svenskeren elsker den -og det er ikke uden grund.

 

Den ultimative gave

Hvis man skal have kaffegadgeten over dem alle, er det et manuelt espressoanlæg, der skal pakkes ind. Italienske Dalla Corte, som producerer nogle af verdens allerbedste espressoanlæg, har med deres mini model lavet den perfekte maskine til køkkenet.

Er hjemmet allerede udstyret med et espressoanlæg, vil jeg anbefale verdens bedste kaffekværn: Mahlkönigs Vario home. Ingen kommer nær den, det er bare tysk kvalitet når det er bedst.

 

Jeg håber således, at du har fået en idé til, hvor du skal kigge efter den perfekte gave til baristaen. Hvis du stadig er på herrens mark, er du altid velkommen til at ringe eller maile til mig.

 

Rigtig god julegave jagt,

 

Mette

 Skriv en kommentar

Din kommentar bliver evalueret inden den offentliggøres...