Hurtig levering
Sikker betaling
30 dages returret
Gratis fragt ved køb over 500 kr.

Sådan brygger jeg Kalita filterkaffe

Marts 28, 2017

Sådan brygger jeg Kalita filterkaffe

Jeg er rigtig glad for filterkaffebryggeren fra Japan som hedder Kalita. Japansk minimalistisk design, som er både elegant, stilfuldt og tidløst. Tragtene i blankt stål og de enkle glaskander gør at man nærmest som en selvfølgelighed får lyst til at brygge kaffen direkte på kaffebordet foran gæster eller blot for egen fornøjelse.

Du skal kværne dine kaffebønner på en god kværn. F.eks på en Mahlkönig Vario kværn, som uden problemer og supernemt kværner den mængde kaffe jeg skal bruge, og så er den elektrisk, så jeg bliver ikke træt i armen når jeg skal lave kaffe til flere.

Til et par kopper kaffe skal du bruge

15-16 gram groft formalet kaffe
200 gram (helst kalkfrit) vand, 93 grader 

Bryggetid
2 minutter 

Jeg bruger en god digital kaffevægt til både at veje kaffen af på, samt til at brygge på. Vægte fås i forskellige typer og prisklasser, det er dog en fordel at bruge en vægt med indbygget timer også.

Jeg gør således. Placér filteret i kanden og skyl med det næsten kogende vand fra elkedlen, direkte ned i glaskande som dermed varmes op, og filteret renses for evt. klorrester. vandet i kanden hældes ud.

Kanden med filter placeres på vægten, vægten nulstilles. Jeg vejer nu 15-16 gram groftmalet kaffe op og hælder i filteret. 

Nu hælder jeg i en tynd stråle ca. 30 gram vand på kaffen mens jeg har startet timeren, og nu lader jeg kaffen blomstre op (blooming) til timeren står på 30 sek, og nu hælder jeg yderligere 70 gram vand (ved 50 sek) stille og roligt videre i cirkulære bevægelser, og jeg holder en pause indimellem indtil jeg ender på ca. 215-216 gram færdig kaffe, hele seancen varer ca. 2 minutter.

Det her er en god grundopskrift, men du kan med fordel lave dine egne bryggeprofiler alt afhængig af kaffebønnerne. God fornøjelse.Skriv en kommentar

Din kommentar bliver evalueret inden den offentliggøres...


Også i Journal & Guides

Sådan brygger jeg stempelkaffe
Sådan brygger jeg stempelkaffe

December 06, 2017

Se hele indlægget →

Kaffeelskerens Julegaveguide
Kaffeelskerens Julegaveguide

November 28, 2017

Ved du hvad du ønsker dig til jul? -eller hvad du skal forære den kaffeelskende homebarista? Læs min guide, og find den perfekte gave til den som elsker god kaffe og kaffeudstyr

Se hele indlægget →

Dripster Do's and Don'ts og Goldbrew Tonic
Dripster Do's and Don'ts og Goldbrew Tonic

Juni 30, 2017

Se hele indlægget →