Det skal du bruge:
- En Aeropress kaffebrygger.
- Aeropress kaffefiltre.
- Hario Buono vandkedel
- Hario Drip scale vægt der kan måle i gram og har indbygget timer.
- Kaffebønner.
Guide
Aeropress er en innovativ og praktisk bryggemetode til kaffe, der er blevet populær blandt kaffeentusiaster verden over. Denne brygger er kendt for sin hurtighed, alsidighed og nemme rengøring, og den giver mulighed for at brygge en fremragende kop kaffe på kort tid. Den er perfekt til en hurtig kop kaffe derhjemme, på turen ud i det fri eller endda til at skabe lidt opmærksomhed hos dine gæster med en anderledes kaffeoplevelse.
I denne guide finder du fem nemme trin, der guider dig igennem, hvordan du brygger kaffe med en Aeropress.
Klargør AeroPressen ved at placere filteret i holderen og samle den. Placer den ovenpå en kop og skyl den med det varme vand. Derved varmer du koppen op og fjerner eventuelle klorrester fra det afblegede filter. Hæld vandet fra koppen ud.
Kværn kaffen så den har konsistens som fint salt og brug den medfølgende ske til at måle kaffen op. Brug tragten til at hælde kaffen direkte i din AeroPress og sørg for at det ligger i et jævnt lag.
Hvis du vil lave en espresso, hælder du 80 gram vand i. Hvis du vil lave en kaffe, fylder du 150 gram mere i. Drej AeroPressen imens du hælder, for at sikre dig at alt kaffen er vådt. Rør i kaffen og sæt stemplet på.
Pres stemplet ned med et blidt og konstant tryk, til du kan mærke bunden og du hører en hvæsende lyd. Hvis du ønsker at en americano hældes 150 gram vand oveni din færdige kop espresso. Hele brygningen bør tage højst to minutter.
AeroPressen rengøres let ved at du tager filterholderen af og popper kaffegrums og filter ud. Skyld delene og den er klar til næste gang.