close

Guide

Stempelkande

En stempelkande er en populær bryggemetode til kaffe, som mange bruger derhjemme til morgenmaden eller søndagskaffen. Stempelkanden, også kendt som en French press, er en simpel og let måde at brygge en rigtig dejlig kop kaffe på. Desværre oplever mange, at de har haft dårlige erfaringer med stempelkander fordi de har oplevet kaffe, der har smagt dårligt, ofte på grund af forkert brygning. Derfor vil vi gerne give stempelkanden en ny chance med denne guide, hvor du finder fem nemme trin, der guider dig igennem, hvordan du brygger kaffe med en stempelkande.

Det skal du bruge:

  • En stempelkande efter eget valg (vær obs. på mængde vand og kaffe ift. opskrift).
  • En ske til omrøring. 
  • Hario Drip scale vægt der kan måle i gram og har indbygget timer
  • Kaffebønner.

Brygforhold:

  • Ratio: 6:100 g
  • Vandtemperatur: Ca. 90-92 grader
  • Formaling: Som groft salt
  • Tid: Ca. 4 min

Sådan gør du:

Trin 1

Vej den mængde bønner af, der passer til det antal kopper, du vil brygge. Kværn dem groft og hæld dem i kanden. En standard 8-kops Bodum-kande kan indeholde ca. 900 gram vand og doseres med 54 gram bønner i forholdet 6:100

Trin 2

Start en timer og fyld kanden 1/4 op med vand. Sørg for, at alle kaffebønnerne er våde. Efter et minut skal du bryde kaffelaget med en ske og røre kaffen godt rundt.

Trin 3

Herefter fylder du kanden op med resten af vandet. Det passer ca. med at vandet skal op til lige over det øverste bånd. Sæt låget på og lad kaffen brygge indtil der er gået fire minutter. 

Trin 4

Efter fire minutter er du klar til at trykke stemplet blidt i bund. Stemplet skal kunne trykkes ned med én finger. Hvis det kræver mere kraft, kan det skyldes at bønnerne er for fint formalede. 

Trin 5

Husk at rengøre stemplet til din kande grundigt hver gang. Skru filtret næsten af, så du kan få det 100% rent. 

Andre guides

Se alle guides
Mock Up
29.04.2024

Sådan vælger du den bedste kaffeløsning til virksomheden

Serviceaftaler, finansiering, udvalg af drikke og placering af kaffemaskinen? Der er mange spørgsmål at forholde sig...

Barista Working In A Coffee Shop 2021 08 28 02 49 19 Utc
27.02.2024

5 gode råd når du skal vælge ny espressomaskine til din café eller restaurant.

Står du og skal vælge nyt espressoanlæg til din restaurant eller café, men er lidt overvældet af de mange muligheder...

IMG 1944
21.04.2023

Energioptimering: Guide til nedlukning og genstart af kaffe- og espressomaskiner

Vi får ofte spørgsmål om om man kan slukke sine kaffe- og espressomaskiner samt tilhørende udstyr i weekender, ferier...

Bentax Coffee Table Book2289
15.03.2023

Stempelkande

En stempelkande er en populær bryggemetode til kaffe, der anvendes af mange i hjemmet til morgenbordet eller søndagsk...

Bentax Coffee Table Book2339
15.03.2023

AeroPress

Aeropress er en innovativ og praktisk bryggemetode til kaffe, der er blevet populær blandt kaffeentusiaster verden ov...

Chemex 1
15.03.2023

Guide: Chemex

Chemex er en klassisk og elegant bryggemetode til kaffe, der er blevet populær blandt kaffeentusiaster over hele verd...

Bentax Coffee Table Book2262
15.03.2023

Guide: Kalita Wave

Kalita Wave er en japansk bryggemetode til kaffe, der er kendt for sin flade bund og bølgede filtre, som giver en ens...

arrow_upward