Levering ikon Hurtig levering
Sikker betaling ikon Sikker betaling
Retur ikon 30 dages returret
Check ikon grå Gratis fragt til pakkeshop ved køb over 500 kr.
FRISKRISTEDE KAFFEBØNNER FRA HELE VERDEN

Sådan brygger jeg Hario V60 filterkaffe

november 09, 2016

Sådan brygger jeg Hario V60 filterkaffe

Derhjemme elsker jeg at brygge kaffe på min Hario V60 kaffebrygger. Jeg forsvinder dybt ind i min kaffenørdede zen-tilstand, og nyder at det tager den tid det tager, på den måde nyder jeg virkelig kaffen endnu mere, når der lagt lidt energi og omsorg i hver eneste kop.

Først kværner jeg mine kaffebønner på en god kværn. Det kan være en håndkværn f.eks. en Hario Skerton kværn, som relativt nemt kværner den mængde kaffe jeg skal bruge, dog ved håndkraft. Så længe det ikke er store mængder er dette en fin måde at male bønnerne på, man nyder den også mere når der er svedt lidt ;-)
Hvis vi skal op i noget større og hyppigere, vil jeg klart anbefale en elektrisk kværn, og som nemt kværner bønner til espresso og filterkaffe. Håndkværnen kan man få til ca. 3-400 kr og den elektriske ligger på 500-3.000 kr.

Når kaffen er malet, så måler jeg den mængde op jeg skal bruge på min vægt, og ja det er måske en smule nørdet, men jeg bruger altså en vægt til at veje kaffen, og så brygger jeg direkte i kanden som står på vægten, og her er det fedt at arbejde med en vægt som har indbygget timer. For også tiden har en betydning. Jeg foretrækker en Hario drip scale

 

Til et par kopper kaffe skal du bruge

15-16 gram groft formalet kaffe
200 gram (helst kalkfrit) vand, 93 grader 

Bryggetid
2 minutter 

Jeg gør således. Filteret i kaffetragten skyller jeg med kogende vand fra elkedlen, direkte ned i en glaskande som dermed varmes op, og filteret renses for evt. klorrester. vandet i kanden hældes ud.

Kanden med tragt og filter placeres på vægten, vægten nulstilles. Jeg vejer nu 15-16 gram grovmalet kaffe op pr. 200-210 ml/gram vand. 

Nu hælder jeg i en tynd stråde vand på kaffen mens jeg har startet timeren, ca en 1/4 del af vandet, og nu lader jeg kaffen blomstre op (blooming) til timeren står på 30 sek, og nu hælder jeg stille og roligt videre i cirkulære bevægelser, og jeg holder en pause indimellem. Hele seancen varer ca. 2 minutter og nu skal brygget ende på 215-225 ml/gram færdig kaffe.

Det her er en god grundopskrift, men du kan med fordel lave dine egne bryggeprofiler alt afhængig af kaffebønnerne. Prøv dig frem.

Skriv en kommentar

Din kommentar bliver evalueret inden den offentliggøres...


Også i Journal & Guides

Opskrifter på latte med vanilje og saltkaramel
Opskrifter på latte med vanilje og saltkaramel

marts 31, 2022

Se hele indlægget →

Hvad er slow brew coffee?
Hvad er slow brew coffee?

januar 27, 2021

Hvad er Slow Brew Kaffe egentligt?

Denne blog forsøger at belyse begrebet, som gennem de sidste par år er blevet mere og mere populært, når man taler om god kvalitets kaffe.

Se hele indlægget →

Din guide til Chemex filterkaffe
Din guide til Chemex filterkaffe

juli 24, 2019

Med denne guide kan du blive endnu bedre til at brygge Chemex filterkaffe.

Se hele indlægget →