Hurtig levering
Sikker betaling
30 dages returret
Gratis fragt ved køb over 500 kr.

Hvad menes med "Third Wave" når vi taler om kaffe?

Marts 14, 2016

Hvad menes med "Third Wave" når vi taler om kaffe?

Third Wave eller den tredje bølge er den måde vi i kaffetermer omtaler den revolution som er sket i kaffebranchen de senere år. Vi skal 7-8 år tilbage, og faktisk var vi i Danmark helt med i front fra starten. 

Faktisk skal vi retfærdighedsvis endnu længere tilbage. I slutningen af 90'erne startede Claus Meyer, Søren Sylvest og Michael Grønlykke firmaet Chokolade Compagniet, hvor chokoladeimport fra franske Valrhona var en af de primære aktiviteter. Men man begyndte også at arbejde med kaffe, enkeltfarmskaffe og egne ristninger under brandet Estate Coffee, og senere en kaffebar med samme navn. Hos Estate Coffee var men enormt dygtige til at tiltrække unge og visionære folk som havde kaffen som den store passion, og her udviklede kaffen sig ret hurtigt i denne nye retning, med et verdensmesterskab som barista kom Klaus Thomsen som dengang arbejde hos Estate Coffee i en helt ny og lille ekslusiv liga af hæderkronede baristaer og med sine tre kollegaer Peter, Casper og Linus brød Klaus ud af Estate Coffee og startede The Coffee Collective - som hurtigt satte helt nye standarder.

The Coffee Collective var i Danmark og Skandinavien frontløbere på det vi kender som third wave, en helt ny måde at anskue kaffebrygning, sourcing af grønne bønner, ristning og forædling af kaffebønner og kaffedrikke. Samtdig skete nogle lignende ting i London anført af Workshop Coffee Roasters, og i Oslo af Tim Wendelboe. Men især her i København, er vi blevet kendt for de standarder som Klaus og hans team har skabt.

I dag er der skudt flere nye kaffebarer og mikroristerier op, alle er de på en eller anden måde inspireret af det som kaffepionererne har skabt med den tredjekaffebølge, og den tendens som er begyndt at syde og boble i hele verden. 

Udover espressoen, er også filterkaffen blevet udsat for raffinement og nytænkning, primært med bryggemetoden Hario V60, et brygsystem skabt i Japan og udstyret af firmaet Hario.Skriv en kommentar

Din kommentar bliver evalueret inden den offentliggøres...