Hurtig levering
Sikker betaling
30 dages returret
Gratis fragt ved køb over 500 kr.

Sådan brygger jeg Chemex filterkaffe

Januar 13, 2017

Sådan brygger jeg Chemex filterkaffe

En af mine favorit bryggemetoder er helt klart Chemex kaffebryggeren. Udover skøn kaffe giver designet mig et smil på læben hver gang. Jeg er helt vild med den nærmest laboratorie-agtige glaskolbe som kaffen brygges direkte i, og samtidig kan servere kaffen på elegant vis.

Kaffebønnerne skal males på en god kværn. Det kan fx. være på en Hario Skerton kværn, som relativt nemt kværner den mængde kaffe jeg skal bruge, dog ved håndkraft. 

Til et par kopper kaffe skal du bruge

15-16 gram groft formalet kaffe
200 gram (helst kalkfrit) vand, 93 grader 

Bryggetid
2 minutter 

Jeg bruger en god vægt til både at veje kaffen af på, samt til at brygge på. Vægte fås i forskellige typer og prisklasser, det er dog en fordel at bruge en vægt med indbygget timer også.

Jeg gør således. Placér filteret i kanden og skyl med det næsten kogende vand fra elkedlen, direkte ned i glaskande som dermed varmes op, og filteret renses for evt. klorrester. vandet i kanden hældes ud.

Kanden med filter placeres på vægten, vægten nulstilles. Jeg vejer nu 15-16 gram groftmalet kaffe op og hælder i filteret. 

Nu hælder jeg i en tynd stråle ca. 30 gram vand på kaffen mens jeg har startet timeren, og nu lader jeg kaffen blomstre op (blooming) til timeren står på 30 sek, og nu hælder jeg yderligere 70 gram vand (ved 50 sek) stille og roligt videre i cirkulære bevægelser, og jeg holder en pause indimellem indtil jeg ender på ca. 215-216 gram færdig kaffe, hele seancen varer ca. 2 minutter.

Det her er en god grundopskrift, men du kan med fordel lave dine egne bryggeprofiler alt afhængig af kaffebønnerne. God fornøjelse.Skriv en kommentar

Din kommentar bliver evalueret inden den offentliggøres...


Også i Journal & Guides

Hvad er Slow brew coffee ?
Hvad er Slow brew coffee ?

Juli 12, 2018

Hvad er Slow Brew Kaffe egentligt?

Denne blog forsøger at belyse begrebet, som gennem de sidste par år er blevet mere og mere populært, når man taler om god kvalitets kaffe.

Se hele indlægget →

Sådan brygger jeg kaffe på Syphon vakuumbrygger
Sådan brygger jeg kaffe på Syphon vakuumbrygger

Januar 24, 2018 1 kommentar

Se hele indlægget →

Sådan brygger jeg stempelkaffe
Sådan brygger jeg stempelkaffe

December 06, 2017

Se hele indlægget →