Hurtig levering
Sikker betaling
30 dages returret
Gratis fragt ved køb over 500 kr.

Sådan brygger jeg Chemex filterkaffe

Januar 13, 2017

Sådan brygger jeg Chemex filterkaffe

En af mine favorit bryggemetoder er helt klart Chemex kaffebryggeren. Udover skøn kaffe giver designet mig et smil på læben hver gang. Jeg er helt vild med den nærmest laboratorie-agtige glaskolbe som kaffen brygges direkte i, og samtidig kan servere kaffen på elegant vis.

Kaffebønnerne skal males på en god kværn. Det kan fx. være på en Hario Skerton kværn, som relativt nemt kværner den mængde kaffe jeg skal bruge, dog ved håndkraft. 

Til et par kopper kaffe skal du bruge

15-16 gram groft formalet kaffe
200 gram (helst kalkfrit) vand, 93 grader 

Bryggetid
2 minutter 

Jeg bruger en god vægt til både at veje kaffen af på, samt til at brygge på. Vægte fås i forskellige typer og prisklasser, det er dog en fordel at bruge en vægt med indbygget timer også.

Jeg gør således. Placér filteret i kanden og skyl med det næsten kogende vand fra elkedlen, direkte ned i glaskande som dermed varmes op, og filteret renses for evt. klorrester. vandet i kanden hældes ud.

Kanden med filter placeres på vægten, vægten nulstilles. Jeg vejer nu 15-16 gram groftmalet kaffe op og hælder i filteret. 

Nu hælder jeg i en tynd stråle ca. 30 gram vand på kaffen mens jeg har startet timeren, og nu lader jeg kaffen blomstre op (blooming) til timeren står på 30 sek, og nu hælder jeg yderligere 70 gram vand (ved 50 sek) stille og roligt videre i cirkulære bevægelser, og jeg holder en pause indimellem indtil jeg ender på ca. 215-216 gram færdig kaffe, hele seancen varer ca. 2 minutter.

Det her er en god grundopskrift, men du kan med fordel lave dine egne bryggeprofiler alt afhængig af kaffebønnerne. God fornøjelse.



Skriv en kommentar

Din kommentar bliver evalueret inden den offentliggøres...


Også i Journal & Guides

Homebarista Julegaveguide
Homebarista Julegaveguide

November 20, 2018

Nu nærmer vi os den tid på året hvor temperaturen falder, morgenerne bliver mørkere og juledekorationer kommer frem i alle afskygninger. Det kan vi selvfølgelig også mærke på Homebarista, så derfor har vi sammensat en julegaveguide igen i år, for at give dig den bedste vejledning til det bugnende baristamarked.

Se hele indlægget →

Hvordan vælger jeg de rigtige kaffebønner?
Hvordan vælger jeg de rigtige kaffebønner?

Oktober 24, 2018

Enhver homebarista ved at man ikke skal gå ned på udstyr - men udstyret kan være nok så fint hvis bønnen ikke er valgt med ligeså stor omhu. 

Se hele indlægget →

Sådan rister du selv grønne kaffebønner (det er lettere OG sjovere end du tror)!
Sådan rister du selv grønne kaffebønner (det er lettere OG sjovere end du tror)!

Oktober 22, 2018

Enhver homebarista med respekt for sig selv, bør mindst én gang prøve at riste sine egne kaffebønner. Det er lærerigt at kende risteprocessen og prøve kræfter med den.

Se hele indlægget →