close

Guide

Kalita Wave

Kalita Wave er en japansk bryggemetode til kaffe, der er kendt for sin flade bund og bølgede filtre, som giver en ensartet og kontroleret bryggeproces. Metoden resulterer i en smagfuld kop kaffe med en ren og klar smag.

I denne guide finder du fem nemme skridt, der guider dig igennem hvordan man brygger kaffe med Kalita Wave.

Det skal du bruge:

  • Kalita Wave serveringsglaskande (Obs husk at kande, filtertragt og filtre passer sammen i størrelse).
  • Kalita Wave filtertragt skål. 
  • Kalita Wave filtre. 
  • Hario Buono vandkedel 
  • Hario Drip scale vægt der kan måle i gram og har indbygget timer.
  • Kaffebønner.

Sådan gør du:

  • Ratio: 6:100 g
  • Vandtemperatur: Ca. 92-94 grader
  • Formaling: Som fint salt
  • Tid:2 3/4 -3 minutter
Trin 1

Placér filteret i din Kalita Wave og stil den på en kande eller kop. Start med at skylle med det varme vand. Herved varmes kanden op og eventuelle klorrester fra filteret fjernes. Vandet i kanden hældes ud.

Trin 2


Kanden, Kalita og filter placeres på vægten som nulstilles. Vej den mængde bønner op der passer til det antal kopper du vil bruge. F.eks. 30 gram bønner til 1/2 liter kaffe (500 g) og hæld det i filteret.

Trin 3


Hæld i en tynd stråle 10-20% af vandet jævnt ud over bønnerne. Vær omhyggelig med at fordele vandet helt jævnt over kaffen så alt kaffe er vædet. Lad nu kaffen blomstre op (bloome) i ca. 30 sekunder. 
 

Trin 4

Når bønnerne har bloomet i 30 sekunder, hælder du med bløde, cirkulære bevægelser igen vand over bønnerne. Når det er løbet igennem, hælder du løbende små mængder vand i, til du har ramt den mængde vand som passer til mængden af bønner. 

Trin 5


Fra vandet første gang rammer kaffen til alt vandet er løbet igennem filteret, bør der ikke gå mere end 2 3/4 - 3 minutter. Hvis det går hurtigere end det, formaler du lidt finere næste gang. tager det længere tid, formaler du grovere. 

Andre guides

Se alle guides
Mock Up
29.04.2024

Sådan vælger du den bedste kaffeløsning til virksomheden

Serviceaftaler, finansiering, udvalg af drikke og placering af kaffemaskinen? Der er mange spørgsmål at forholde sig...

Barista Working In A Coffee Shop 2021 08 28 02 49 19 Utc
27.02.2024

5 gode råd når du skal vælge ny espressomaskine til din café eller restaurant.

Står du og skal vælge nyt espressoanlæg til din restaurant eller café, men er lidt overvældet af de mange muligheder...

IMG 1944
21.04.2023

Energioptimering: Guide til nedlukning og genstart af kaffe- og espressomaskiner

Vi får ofte spørgsmål om om man kan slukke sine kaffe- og espressomaskiner samt tilhørende udstyr i weekender, ferier...

Bentax Coffee Table Book2289
15.03.2023

Stempelkande

En stempelkande er en populær bryggemetode til kaffe, der anvendes af mange i hjemmet til morgenbordet eller søndagsk...

Bentax Coffee Table Book2339
15.03.2023

AeroPress

Aeropress er en innovativ og praktisk bryggemetode til kaffe, der er blevet populær blandt kaffeentusiaster verden ov...

Chemex 1
15.03.2023

Guide: Chemex

Chemex er en klassisk og elegant bryggemetode til kaffe, der er blevet populær blandt kaffeentusiaster over hele verd...

Bentax Coffee Table Book2262
15.03.2023

Guide: Kalita Wave

Kalita Wave er en japansk bryggemetode til kaffe, der er kendt for sin flade bund og bølgede filtre, som giver en ens...

arrow_upward