close

Coldbrew

Koldbryg er kommet for at blive! Det er super smart på de varme sommerdage, og generelt hvis du har lyst til en anderledes kaffeoplevelse, den traditionelt varme drik. Når du brygger kold kaffe, skaber du en helt anden kaffesmag, som bedst kan beskrives som forfriskende, sød og mild - og det er vi vilde med!

Kold bryg metoden
Fra naturens side indeholder kaffebønner en række forskellige smagsnuancer. Den friske frugt smag er i højsædet, hvorimod at bitterstofferne skal minimeres. Den specifikke smagsprofil afhænger i høj grad af både ristning og brygmetode.

Når man brygger kaffe på traditionel vis og ved nogle former for kold bryg benyttes varmt vand ved brygning. Herved ekstraheres bønnernes smagsnoter og aromastoffer relativt hurtigt til vandet. Ulempen herved er, at man også trækker de uønskede bitterstoffer med. Tilsættes mælk og sødestof kan bitterstoffernes ”gemmes” og disse fremstår mindre markante. Køler man kaffe, som er brygget på denne vis vil smagen ofte blot fremstå mere markant.

Bruges i stedet koldt vand til brygprocessen bliver resultatet helt anderledes. Under et koldt bryg trækker man langt færre smagsstoffer ud af bønnerne. Særligt bitterstofferne forbliver i grumsen og smagen vil fremstå mere nuanceret.

Lad være med at drikke masser af cold brew coffee lige inden sengetid! I og med at brygmetoden foregår langsomt trækkes store mængder koffein ud af bønnerne. Kold brygget kaffe indeholder derfor langt mere koffein end f.eks. espresso gør.

Vælg den rigtige bønne
Ikke alle kaffebønner egner sig lige godt til Dripper brygning. Vælg en bønne med karakter. Jeg vil anbefale en lysristet bønne fra Mellem Amerika eller Afrika.

TIP! Vi anbefaler en grov formaling (lidt finere end stempelkande), og en lys ristet kaffe med karakter - fx fra Mellem Amerika eller Afrika.

Første forhandler af Dripsters produkter i Danmark
Vil du vide hvad der rør sig på homebarista markedet, er du uden tvivl kommet til det rette sted. Vi forhandler et bredt sortiment af kaffemaskiner og kaffebryggere til baristaer over hele landet- både professionelle såvel som private.

arrow_upward